Часті суперечки між власниками iPhone та Android рідко закінчуються компромісом. Які головні відмінності між гаджетами та який смартфон обрати, читайте далі на цій статті!

Суперечки між користувачами айфонів і андроїдів не вщухають, поки обидві операційні системи конкурують між собою. Але така вже сильна конкуренція і в чому різниця між ОС iOS та Android? Давайте розберемо плюси та мінуси ціх гаджетів і суперечка стане більш конструктивним.

Захист даних

Мабуть, це найважливіший чинник відмінності платформ. Смартфони на андроїді мають універсальну відкриту систему. Її переваги – будь-які медіа ми легко можемо копіювати, переміщувати та видаляти. Однак таку адаптовану систему легко зламати, скопіювати та переустановити.

iPhone засновані на системі із закритим вихідним кодом, а це означає, що пристрій повністю захищений патентами Apple. Звичайно, для того, щоб перетягнути файли з мобільного пристрою на ПК, потрібна наявність iTunes. Але систему iOS не можна завантажити, майже неможливо адаптувати та зламати. Тому ця операційна система має підвищену стабільність і підтримується тільки оригінальними продуктами Apple.

Вартість та продуктивність пристроїв

Телефон на Android збирається за аналогією з ПК – всі функціональні елементи підбираються шляхом прорахунку вартості готового смартфона, а комплектуючі можуть бути вироблені різними компаніями.

Наслідком цього став великий розбіг ціни пристрої. Тому ціни на смартфони Андроїд варіюються від непристойно високих до бюджетних із мінімально можливою вартістю.

Смартфони Apple коштують набагато дорожче, що є політикою їх організації. При цьому апарат проходить найсуворіший процес тестування гаджетів перед запуском у продаж, а їх внутрішні характеристики серйозно визначені під невелику кількість моделей. Цим і пояснюється такий малий вихід новинок – щорічно випускають трохи більше 3 моделей. Всі свої ресурси системна архітектура телефону використовує раціонально, що робить їх роботу більш стабільною.

Програми

Користувачі отримують доступ до нових програм через:

Android – з Google Play;

iPhone – из App Store

Функціонал гаджетів

Смартфони Android та смартфони iPhone однаково якісно забезпечують своїх користувачів можливістю здійснення дзвінків, спілкування через відеочат, користування Інтернетом, карт та голосового управління смартфонами.

Відмінність полягає в їхній екосистемі. Для Андроїда – це сервіси Google та інших масштабних систем, а iPhone має у своєму розпорядженні кілька хмарних послуг і часто закликає контактувати виключно з пристроями їхнього ж бренду, створюючи інтуїтивно зрозумілу синхронізацію між ними.

Не менш важливою відмінністю є безпека. Android заснований на тому, щоб програми від системи та програм максимально огороджені. Без попереднього дозволу користувача нічого небезпечного зробити не можуть.

Перш ніж опублікувати програму в App Store, Apple проводить ретельний відбір ПЗ. Програми не можуть зробити нічого поганого без відома користувачів.

NFC

У iPhone єдиним сценарієм використання бездротової технології NFC є платежі Apple Pay. Це пов’язано із закритістю системи iOS.

Розробники Android мають більш вільний доступ до NFC, тому можуть створювати для нього різні своєрідні програми. Як приклад, на Android можна перевірити, скільки подорожей залишилося на проїзному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *