BMW Alpina XB7 (БМВ Альпіна ІксБ7) – повнопривідний кросовер класу “К3”. Перше покоління моделі. Прем’єрний показ автомобіля відбувся 16 травня 2020 року.

Плюси та мінуси

Кросовер XB7, офіційно класифікований як SAV-Sport Activity Vehicle, є альтернативою М-версії BMW X7, яку баварський бренд так і не випустив на ринок. Тому найбільш потужною в лінійці X7 є версія M50i, яка має 4.4-літровий twin turbo двигун N63 видає 530 л. с. та 750 Нм.

Для Alpina XB7 цей же двигун був форсований до 621 л. с. та 800 Нм (доступних вже з 2000 об/хв). У парі з двигуном працює посилена восьмиступінчаста гідромеханіка ZF (8HP76). Та вони дозволяють кросоверу зі спорядженою масою 2655 кг розганятися до перших 100 км/год за 4.2 с (на півсекунди швидше за M50i). Максимальна швидкість кросовера дорівнює 290 км/год.

За основу шасі для Alpina XB7 взята підвіска, що настроюється, з пневмостійками, які змінюють дорожній просвіт кросовера в залежності від швидкості руху (опускають на 20 мм при подоланні бар’єру в 160 км/год і ще на 20 мм – при 250 км/год або в режимі Sport+ ).

Також кросовер оснащений активними стабілізаторами поперечної стійкості, рульовими керуванням із змінним передаточним числом, заднім диференціалом з електронним блокуванням. Стандартні гальмівні диски Brembo мають діаметр 395 мм спереду (чотири поршні в супорті, фіксована скоба) і 398 мм ззаду (плаваюча скоба).

Автомобіль отримав оптимізований для покращення аеродинамічних характеристик передній бампер з великими бічними зонами забору повітря і традиційним для бренду написом «ALPINA» на кромці, хромовану окантовку по периметру обважування і задній бампер із чотирма справжніми патрубками вихлопної системи. Стандартними для кросовера є 21-дюймові колісні диски, але за доплату доступні 23-дюймові, що вже став культовим дизайном Alpina Classic 20.

Відео огляд:

Посиланння на автора відео: infoCar

Вигляд тачки збоку

Всередині зміни щодо кросовера від BMW сфокусовані в деталях: як використані матеріали, колірна гама оббивки, оформлення керма та кришталевої шайби iDrive Controller (з лазерним гравіюванням логотипу Alpina). Важливо, що бренд пропонує найширші можливості індивідуалізації салону свого кросовера. Мультимедійний функціонал XB7 повторює той, що запропонований у BMW X7, хіба що в трохи іншій digital-обгортці.

Стандартним для кросовера оснащенням є широкий набір активних електронних асистентів, адаптивне головне світло, панорамний дах, чотиризонний клімат-контроль, підігрів усіх сидінь, електроприводи передніх крісел з пам’яттю положень, проекційний дисплей та аудіосистема Harman Kardon.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *