Усі ми знаємо, що наші предки не були такі розумні як ми – бо вони не винайшли смартфони чи інтернет або гольф а це дуже важливо. Але насправді наші предки були набагато розумніші чим здається і деякі їхні творіння – досі спантеличують вчених. Від будівель які могли збудувати лише гігати до компʼютерів які зʼявилися до хреста. Давайте подивимося на стародавні техології які вчені не можуть пояснити.

Грецький гаджет

Ви знаєте як виглядав найперший компʼютер? Скоріш за все ви собі уявляєте квадратий монітор або мишку з шариком усередині. Але компʼютери існували і раніше – за сотні років до цього. Це аналогові компʼютери – це цифрові пристрої які використовують вареацію елемента і зіставляли її з моделлю для вирішення проблем. Логарифмічна лінійка допомагає нам швидко ділити та множити – це компʼютер але найперший такий компʼютер дивував більше ніж простий математичний пристрій і його створили більш ніж 2000 років тому – це антігедерський механізм цей компʼютер міг придсказати все від точного руху планет до проведення олімпійських ігор.

Кубок-хамелеон

Не секрет, що Римляни великі винахідники. Вони вигадали бетонні будівлі, водопровід, юліаньський календар і т. д. Без них западне суспільство небило б таким просунутим як зараз. Але один винахід риму дуже спантеличив вчених – кубок-Лікурга це кубок 4 століття і він дивовижний – не ізза свого вигляду а ізза того, що він може повністю міняти свій колір в залежності від того як лежить світ. Наприклад якщо підсвітити його з заду то передня частина буде червоною а якщо світити зпереду то колір як за помахом чарівної палички стане зеленим. Прикольно правда? Але Римлянам знадобилося щось більше ніж чари. Вони винайшли особливий вид стекла

двух – колірне стекло. Для цього подрібнювали золото та срібло до тих пір поки вони не перетворяться на жидкість. Але в цих металах є наначистиці вони такі маленькі, що їх неможливо просто так побачити. В наначистицях є електрони які вібрують при попаданні світу на кубок і тим самим переливають світ. А вчені зіцікавлені тим – як Римляні винайшли це бо в них небуло нічого навіть схожого на мікроскоп а нана-технології відкрили тільки в 1970 роках.

Ставте лайки якщо вас цікавить ця тема
Один коментар до “Стародавні технології, які вчені досі не можуть пояснити”
  1. мене також завжди дивують винаходи древніх людей – особливо механічні пристрої, які мали багато функцій. Це цікаво, вони працювали без цифрових технологій, на механіці, і досі мабуть їх робота актуальна. Це дивовижно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *