AI-інструменти для програмістів мають дуже важливу роль. Їх використовують для спрощення та ускорення процесів верстки, покращення якості програмного забезпечення і т. д.

Їх стає більше. З кожним днем з’являються нові помічники у багатьох сферах. Частина з них спрямована на допомогу в універсальних завданнях, а деякі –. Найбільш прокачені та спеціалізовані. Давайте розглянемо найкращі з них! Поїхали!

Amazon CodeWhisperer

Чудовий помічник, який має розширення для IDE JetBrains й VS Code. Він доступний безкоштовно, але лише фізичних осіб.

CodeWhisperer сумісний з 15 найбільш популярними мовами програмування, здатний аналізувати кодову базу, виводячи найуразливіші точки, і генерує код, згідно з правилами та стилем, які заявить розробник. Крім того, якщо надасть йому доступ до бібліотек, API та інших нюансів проекту, він зможе надати свої рекомендації.

Code Companion

Цей AI помічник стане чудовим репетитором з мов програмування. Він створений на базі GPT-4 та допомагає вирішувати складні завдання та відповідає на нелегкі питання, пропонує різні практичні завдання та здатний аналізувати дані з подальшою допомогою в оптимізації коду.

Codeuim

Асистент здатний інтегруватися в різні IDE та підтримує близько 70 мов програмування. Він доступний безкоштовно тільки для фізичних осіб, заходьте на офіційний сайт та спробуйте його.

Codiga

Один із найпотужніших помічників, який допоможе проаналізувати код, знайти в ньому помилки та ще й здійснити його рефакторинг. Крім того, він знаходить потенційні вразливості та допомагає виправити всі недоліки й помилки. Всі ці можливості доступні безкоштовно.

Cursor

Цей помічник є ШІ-редактором. Він допоможе як із написанням коду, так і з пошуком помилок у ньому. Cursor відповість на запитання, виправить помилки та допоможе з документацією. Одним словом-чудовий помічник!

Replit AI

Replit AI – це класний та чудовий онлайн-інструмент для верстальників, який забезпечує доступ до потужних моделей та інструментів ШІ. Він забезпечує простий та інтерактивний спосіб створення та експериментування з додатками штучного інтелекту. З жовтня 2023 Replit AI надає безкоштовний доступ. Він допомагає тестувати програми, генерувати код відповідно до запитів розробника, шукати баги та помилки, вказуючи на них у коді, а також відповідати на складні питання. 

v0

Цей помічник є платформою, яку представив Vercel. За його допомогою можна генерувати сторінки різного типу. Наприклад, JS, CSS чи HTML і т. д. Крім того, можна запитувати генерацію різних деталей інтерфейсу від найпримітивніших (іконки та кнопки) до великих (галерей та плеєрів). Він чудово справляється як з кодом, так і з дизайном…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *