Roblox – найкрутіша гра десятоліть, змогла стати однією з найпопулярніших ігор у світі та навіть привернула увагу дорослих! Не замітили як таке могло трапитися? Зараз ви дізнаєтеся усі цікавинки та навіть більше!

Ідея про створення Roblox зʼявилася ще у 1989 році

Це не сюжет Half – Life, а реальна історія, у 1989 році творці Roblox розроблювали програмне забезпечення для розвитку дітей, моделювання фізичних процесів. Один з багатьох симуляторів, віртуальна программа Interactive Physics, це програмне забезбечення до сих пір робоче і наглядно може продемонструвати дітям (Школярам) деякі звичайні фізичні явища, в основних випадках фізичні.

У 1999 році створення фізичних приколів вийшла з приоритету і розпочалася робота разумів. Близько 2003 року оформилася ідея, у 2004 році зʼявилося назва – Roblox. До 2006 року гра Roblox була опублікована.

У Roblox можна створити все – це як Unity, тільки без інді-суєти

Будемо чесними: зовнішній вигляд Roblox подобається далеко не всім. Ну це не проблема. За 100, 200, 500 або 1000 доларів бригади грамотних фахівців готові зліпити в грі будь-що. До речі, ми згадували вище фізиків. Як щодо Half-Life 2? Так, просто у грі. І не дивіться, що половина бібліотеки Roblox заповнена дитячими міні-іграми, симуляторами та рольовими іграми для дівчаток типу тамагочі або сюжетними відвідинами ресторану. Тому що друга половина забита проектам від людей з 20-річним стажем у геймдеві, де вони відтворюють проекти з інших всесвітів та створюють справжнє мистецтво без юридичних проблем. Куди там Dreams або нескінченного потоку кривих пісочниць на Unreal. Портувати Doom Eternal? Завжди знайдеться людина, яка це зробить для Roblox.

Парадокс Roblox – неймовірно популярної гри, про яку ніхто не чув

Як уже сказано вище, у Roblox дві категорії споживачів: дітлахи до 16 і бородаті програмісти трохи за 40. Сама по собі гра навіть не є мемом, на відміну від Minecraft та Fortnite, хоча існує набагато довше і встигла щільно інтегруватися у світову культуру, нехай та побічно.

Фактично, вся платформа Roblox ізольована від нормальної ігрової індустрії та існує у власному просторі. Пандемія трохи змінила ситуацію: батьки, дружини та діти зацікавилися дозвіллям родичів. Стали писати в журнали, газети, блоги про зависаючих у грі замість школи та роботи компанії. Так і виявилось, що влітку 2020 року в гру засіло близько 150 мільйонів гравців. Це більше, ніж у Minecraft. Деякі окремі популярні ігри обігнали за активністю топи зі Steam, тобто зібрали понад мільйон користувачів онлайн.

А ось скільки надбагатих блогерів звертали увагу на гру? Ninja, Shroud та інші молоді мільйонери заслужили слави в інших проектах і їм соромно лізти в дитячу пісочницю. Хіба що PewDiePie іноді заходить у гру познущатися з дітлахів. І Dr. Disrespect. Засуджуємо, звичайно, але гра безперечно обділена увагою ЗМІ, виключаючи статті від схвильованих кіберзалежністю матусь.

Зваживши на життєвий шлях Roblox від освітніх програм до віртуального відображення світу, ми не здивуємося, якщо гра візьме на себе частину функцій держави, наприклад. Ах ні, воно вже взяло – в галузі нагляду за дітьми та в галузі освіти як цифровий опікун.

Так, у грі можна освоїти кодинг, дизайн та інші професії сьогодення та майбутнього, можна вести уроки або надіслати в неї дітей, щоб не шуміли, що набагато корисніше, ніж посадити їх перед телевізором. Ну можливо. Ох ти мій, як ми перейшли від звуку «уфф» до питань цифрового контролю та формування особистості підростаючого покоління? Час зав’язувати!

Один коментар до “Факти про Roblox (Частина 1)”
  1. Вау! Я вже хочу навчитися грати у Roblox, бо обидва моїх сини від нього у захваті! )))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *